Co-Codamol

Co-Codamol is een krachtige combinatiepijnstiller die te gebruiken is bij griep (vooral met hoestklachten), reumatische pijnen, rugpijn, pijn na een operatie of bij ziekte, hoofdpijn en andere pijnklachten. Het wordt vooral gebruikt wanneer je lijdt aan een kortdurende pijnlijke aandoening waarbij paracetamol, ibuprofen of andere pijnstillers alleen niet voldoende zijn.

De werking van Co-Codamol

De combinatiepijnstiller Co-Codamol behoort tot een groep van pijnstillende geneesmiddelen. Het medicijn bevat twee werkzame stoffen, namelijk paracetamol en codeïne, die een pijnstillend en prikkelverlagend effect geven. De paracetamol werkt koortsverlagend en blokkeert daarnaast pijnsignalen die naar de hersenen worden gestuurd. Codeïne is een sterke pijnstiller die geschikt is om matige tot hevige pijn te onderdrukken. Door de toevoeging van deze stof worden eventuele pijnprikkels en hoestprikkels gedempt. Co-Codamol is te verkrijgen in de vorm van capsules, tabletten en bruistabletten. Ook zijn er verschillende sterktes van het medicijn.

Wanneer wordt Co-Codamol gebruikt

Je kunt Co-Codamol gebruiken wanneer je last hebt van een kortdurende pijnlijke aandoening en wanneer andere pijnstillers geen of te weinig effect hebben. Je kunt Co-Codamol in veel verschillende situaties innemen, het zorgt bij veel pijnbronnen voor het pijnstillende effect dat je nodig hebt. Zo kunt je het medicijn bijvoorbeeld gebruiken bij griep, zoals koorts, verkoudheid en kriebelhoest. Maar ook bij reumatische pijnen, rugpijn, hoofdpijn, spierpijn, menstruatiepijn, pijn na een operatie en andere pijnklachten geeft Co-Codamol een verlossend effect.

Instructies bij het gebruik

Volg altijd de instructie van de arts of apotheker. Over het algemeen is de dosering 1 a 2 tabletten per 4 uur, met een maximum van 8 tabletten per dag. Neem de tablet in zijn geheel in met water. Tevens is Co-Codamol als capsule of bruistabletl verkrijgbaar. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen Co-Codamol niet gebruiken. Bij het gebruik van Co-Codamol  kun je last krijgen van obstipatie, sufheid en misselijkheid. Ook kan het een wisselwerking hebben met andere medicijnen. Bewaar het medicijn in de originele verpakking bij kamertemperatuur en buiten het bereik van kinderen. Je kunt het medicijn niet meer gebruiken na het verstrijken van de uiterste houdbaarheidsdatum.

Co-Codamol online bestellen

Co-Codamol kan besteld worden via een online apotheek (hierbij is het niet nodig om een recept van de eigen huisarts te hebben). Je vult een vragenlijst in zodat een gespecialiseerde arts jou klachten beoordeeld. Aan de hand van deze ingevulde vragenlijst geeft de arts instructies over de juiste dosering.

Co-Codamol is zonder recept via de volgende online apotheken te koop en te bestellen:
Verpakking / Dosering Voorschrift Prijs
Co-Codamol 30/500 mg 30 tabl. Product & Consult € 61.00 Behandeling Bestellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)