Codeïne

Codeïne is een medicijn die wordt gebruikt als hoestdempend middel eventueel in combinatie met het stillen van pijn, bijvoorbeeld bij keelpijn door het vele hoesten. Ook wordt het gebruikt als pijnstiller bij bijvoorbeeld gewrichtspijn, menstruatiepijn, hoofdpijn en migraine. De werkzame stof in Codeïne is Codeïnefosfaat. Deze stof behoort tot de stof van Opioiden, dat is een groep van pijnstillende middelen. Codeïne kan ingezet worden als een hoestsiroop niet afdoende werkt en een Paracetamol niet helpt. Bij pijn kan het gebruikt worden in combinatie met Paracetamol.

De werking van Codeïne

Codeïne remt de hoest- en pijnprikkel. Codeïne zorgt ervoor dat de prikkeloverdracht vanuit de hersenen naar de zenuwbanen geremd wordt. Het medicijn begint na een half uur tot een uur te werken. Codeïne kan goed gebruikt worden bij het verminderen van een zogenaamde prikkelhoest of een kriebelhoest. De keel en longen kunnen geïrriteerd zijn en daardoor kan een prikkelhoest ontstaan. En is de hoestbui eenmaal begonnen, dan kan het vaak lang duren voor hij weer stopt of kan het hoesten steeds opnieuw beginnen. Hoesten ontstaat meestal bij de overgang van koud naar warm, zowel bij het van buiten naar binnen gaan of het drinken of eten van iets kouds of warms wat de keel prikkelt. Ook ‘s nachts komt een prikkelhoest veel voor wanneer het slijm in de keel gaat zitten. Ook de griep gaat vaak gepaard met kriebelhoest.

Wanneer wordt Codeïne gebruikt

Aangezien codeïne hoestprikkels dempt, is het een geschikt medicijn bij hoesten, griep en verkoudheid. Pijn- en gewrichtsklachten door de griep kunnen ook verminderd worden door Codeïne. Evenals hoofdpijn en migraine. Na het gebruik van Codeïne kan een lichte sufheid ontstaan

Instructies bij het gebruik

Volg altijd de instructie van de arts of apotheker. Over het algemeen is de dosering 1 tablet, met een maximum van 1 tablet per 4 uur. Neem de tablet in zijn geheel in met water. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen Codeïne niet gebruiken. Bent u vergeten om het medicijn in te nemen? Dan kunt u dit alsnog doen, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Neem nooit een extra tablet Codeïne (codeïnefosfaat) om de gemiste dosis in te halen. Je kunt het medicijn niet meer gebruiken na het verstrijken van de uiterste houdbaarheidsdatum.

Codeïne online bestellen

Codeïne kan besteld worden via een online apotheek (hierbij is het niet nodig om een recept van de eigen huisarts te hebben). Je vult een vragenlijst in zodat een gespecialiseerde arts jou klachten beoordeeld. Aan de hand van deze ingevulde vragenlijst geeft de arts instructies over de juiste dosering.

Codeïne is zonder recept via de volgende online apotheken te koop en te bestellen:
Verpakking / Dosering Voorschrift Prijs
Codeïne 30 mg Product & Consult € 70.20 Behandeling Bestellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)