Cyclotest 2 Plus – Cyclusmonitor

Cyclotest 2 Plus

In tegenstelling tot veel hormonale anticonceptiemiddelen is de Cyclotest 2 Plus een geheel natuurlijke manier van anticonceptie. Het behouden van de natuurlijke cyclus is zeer gunstig voor vrouwen die overgevoelig zijn voor hormonale anticonceptiemiddelen of hun cyclus liever niet manipuleren. De hormonale anticonceptiepil en de prikpil leggen de maandelijkse cyclus stil zodat de vrouw geen ovulatie en menstruatie krijgt. De hormonale spiraal en koperspiraal verhinderen de opbouw van baarmoederslijmvlies, zodat een bevruchte eicel zich niet kan innestelen.

Werking van de Cyclotest 2 Plus Cyclusmonitor

Als alternatief op hormonale anticonceptie is er de Cyclotest 2 Plus, een handig apparaat waarbij de basale lichaamstemperatuur elke dag op hetzelfde moment gemeten wordt. Zo wordt er vastgesteld wanneer de LH-piek is, die het moment van de ovulatie bepaald. Er kan vervolgens gekozen worden voor beschermde of onbeschermde geslachtsgemeenschap.

Wanneer wordt de Cyclotest 2 Plus gebruikt

De Cyclotest 2 Plus is zo afgesteld dat het een patroon herkent in de dagelijkse metingen. Aan de hand daarvan zal het bepalen wanneer de gebruikster haar ovulatie heeft. Tijdens een ovulatie heeft een vrouw de zogenaamde LH-piek waarin haar basale lichaamstemperatuur gedurende een aantal dagen zal stijgen. De Cyclotest 2 Plus zal aangeven dat de vruchtbare periode begonnen is. Op dat moment is het verstandig om beschermde geslachtsgemeenschap te hebben om de kans op een zwangerschap te verkleinen. Ook voor een kinderwens is de Cyclotest 2 Plus een handige bijkomstigheid. Omdat het de ovulatie in de gaten houd, weet de gebruikster precies wanneer haar vruchtbare periode is.

Betrouwbaarheid van de Cyclotest 2 Plus

De Cyclustest 2 Plus is, evenals hormonale anticonceptie, 99% betrouwbaar in het voorkomen van een zwangerschap wanneer het zorgvuldig wordt gebruikt.

De Cyclotest 2 Plus online bestellen

De Cyclustest 2 Plus kan besteld worden via een online apotheek (hierbij is het niet nodig om een recept van de eigen huisarts te hebben). Indien nodig vul je een vragenlijst in zodat een gespecialiseerde arts jou bestelling kan beoordeeld. Aan de hand van deze ingevulde vragenlijst geeft de arts instructies over het gebruik.

Cyclotest 2 Plus – Cyclusmonitor is zonder recept via de volgende online apotheken te koop en te bestellen:
Verpakking / DoseringVoorschriftPrijs
Geen product beschikbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)