Diane 35

Diane 35 wordt voorgeschreven als anticonceptiepil, maar voornamelijk bij hevige acne of buitensporige haargroei. De werkzame stoffen in Diane 35 zijn 35microgram ethinylestradiol en 2mg cyproteronacetaat. Cyproteronacetaat lijkt op het vrouwelijke geslachtshormoon progesteron en dit gaat de werking tegen van het mannelijke geslachtshormoon (anti androgeen). Wanneer je gevoelig bent voor het manlijke hormoon kun je dit merken aan acne, een vette huid, haargroei op de borst, bovenbenen, bovenlip, kin en wangen. Merknamen waaronder Diane-35 bekend is; Claudia-35, Minerva, Elisa-35.

Werking van Diane-35

Anticonceptie: Diane 35 remt de eisprong en voorkomt dat een eicel vrijkomt tijdens de cyclus. Diane-35 maakt de baarmoederhals moeilijker doordringbaar voor de manlijke zaadcellen en de baarmoeder minder comfortabel voor het innestelen van de eicel. Wanneer vrouwen teveel bijwerkingen ervaren van andere anticonceptiepillen wordt Diane 35 voorgeschreven.

Acne: Door hormoonveranderingen ontstaan er puistjes en mee-eters in het gezicht en op de schouders, borst of rug. Doordat de poriën verstopt raken ontstaan er mee-eters, wanneer de poriën geïnfecteerd worden door de acnebacterie ontstaan er puistjes. Diane 35 voorkomt de overmatige talkproductie, waardoor acne wordt tegengegaan.

Overmatige haargroei: Door de antiandrogene werking is Diane 35 zeer effectief tegen overmatige haargroei op manlijke plaatsen.

De werking begint bij het nemen van de eerste tablet. Binnen enkele maanden merk je dat de vette huid afneemt, haargroei afneemt en de acne verdwijnt. 

Dosering van Diane-35

Gebruikelijk is dat er elke dag op het zelfde tijdstip 1 pil wordt genomen, bijvoorbeeld na het avondeten. Na 21 dagen dient er een pauze van 7 dagen genomen te worden.

Diane-35 online bestellen

Diane 35 kan besteld worden via een online apotheek (hier bij is het niet nodig om een recept van de eigen huisarts te hebben). Je vult een vragenlijst in zodat een gespecialiseerde arts jou situatie en klachten beoordeeld. Aan de hand van deze ingevulde vragenlijst geeft de arts instructies over de juiste dosering.

Diane 35 is zonder recept via de volgende online apotheken te koop en te bestellen:
Verpakking / Dosering Voorschrift Prijs
Diane – 35 2 mg 3 x 21 tabl. Product & Consult € 53.50 Behandeling Bestellen
Diane – 35 2 mg 6 x 21 tabl. Product & Consult € 74.50 Behandeling Bestellen
Diane – 35 2 mg 9 x 21 tabl. Product & Consult € 107.50 Behandeling Bestellen
Diane – 35 2 mg 12 x 21 tabl. Product & Consult € 134.20 Behandeling Bestellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)