Diclofenac (Voltarol)

voltarol-rapid

Diclofenac behoort tot de categorie pijnstillers die buiten de corticosteroïden vallen. Naast het pijnstillende effect heeft dit middel ook een ontstekings- en koortsremmende werking.
Deze categorie pijnstillers wordt ook wel omschreven met de term NSAID (non-steriodal anti-inflammatory drug, oftewel prostaglandinesynthetaseremmers). Verwante medicijnen zijn o.a. ibuprofen, meloxicam, naproxen, etofenamaat en celecoxib. Ook aspirine en aspegic zijn vergelijkbare medicijnen

De werking van Voltarol (Diclofenac)

Diclofenac verhindert dat er pijnsignalen aan de hersenen worden doorgegeven. Bovenal heeft Diclofenac een afremmende werking op ontstekingen. Hierdoor wordt al snel een vermindering van pijn geconstateerd waarbij tevens de zwelling en de (gloeiende) roodheid afneemt.
Na ongeveer 1 uur treedt het pijnstillende effect in. De werkingsduur bedraag circa 6 uur. De versie van Diclofenac met vertraagde afgifte (extended release) werkt na ongeveer 2 uur. De werkingsduur is bij Diclofenac met vertraagde afgifte wel aanzienlijk langer, te weten 12 tot 24 uur.

Wanneer wordt Voltarol (Diclofenac) gebruikt

Voorbeelden zijn een specifieke toepassing zijn gewrichtspijn, jicht, reumatoïde artritis en de ziekte van Bechterew. Daarnaast is het te gebruiken bij koliekpijn, migraine, hoofdpijn en menstruatieklachten, zoals abnormaal vaginaal bloedverlies. In sommige gevallen wordt het ook gebruikt bij artrose (versleten gewrichten), bij klachten door verkoudheid of griep en bij spierpijn.

Instructies bij het gebruik

Volg altijd de instructie van de arts of apotheker. Over het algemeen is de gebruikelijke start dosering 1 tablet per keer. Neem de tablet in zijn geheel in met water. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen Voltarol (Diclofenac) niet gebruiken. Voor oudere patiënten dient de laagste dosering gebruikt te worden.

Voltarol (Diclofenac) online bestellen

Voltarol (Diclofenac) kan besteld worden via een online apotheek (hierbij is het niet nodig om een recept van de eigen huisarts te hebben). Je vult een vragenlijst in zodat een gespecialiseerde arts jou klachten beoordeeld. Aan de hand van deze ingevulde vragenlijst geeft de arts instructies over de juiste dosering.

Diclofenac (Voltarol) is zonder recept via de volgende online apotheken te koop en te bestellen:
Verpakking / Dosering Voorschrift Prijs
Diclofenac sodium 50 mg 84 Tabl. Product & Consult € 51.00 Behandeling Bestellen
Voltarol (Diclofenac) 100 mg 10 Supp. Product & Consult € 46.00 Behandeling Bestellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)