Doxycycline

Doxycycline is een bacteriostatisch geneesmiddel. Het remt de groei van bepaalde bacteriën  waardoor het bacteriële infecties geneest. Doxycycline wordt vooral toegepast bij geslachtsziekten zoals: chlamydia, gonorroe en syfilis, infectie van ademhalingsorganen en de keel. Maar ook voor bijholteontsteking, mondinfecties, urineweginfecties en maagdarminfecties. Tevens kan het voorgeschreven worden bij huidinfecties zoals rosacea maar ook acne. In  geval van een infectie als gevolg van een tropische ziekte als malaria of de ziekte van Lyme wordt ook wel Docycycline voorgeschreven.

SOA’s Chlamydia, Gonorroe en Syfilis

Doxycycline wordt voorgeschreven om een chlamydia infectie te behandelen. Chlamydia is de meest voorkomende seksueel overdraagbare aandoening (soa). Het is een infectie van slijmvliezen met de bacterie chlamydia trachomatis. Alle slijmvliezen kunnen met deze bacterie besmet raken. Doxycycline remt de eiwit aanmaak van deze bacterie, waardoor deze niet meer kan groeien. Op deze zelfde manier is ook Gonorroe en Syfilis te behandelen.

De tropische ziekt malaria en de ziekte van Lyme

Malaria komt veel voor in tropische en subtropische landen. De ziekte wordt verspreid door muggen die de malaria parasiet via hun speeksel overdragen. Tijdens het gehele bezoek aan tropische landen kan Doxycycline gebruikt worden tegen het een malaria besmetting.
Bij een besmetting van de ziekte van Lyme, wat veelal overgedragen wordt door een teek, ben je besmet met de Borrelia burgdorferi bacterie. Om effectief deze bacterie tegen te gaan moet langdurig Doxycycline worden gebruikt.

Hoe Doxycycline te gebruiken?

Volg altijd de instructies van de arts. Bij een antibiotica kuur is het van belang dat de kuur geheel afgemaakt wordt, ook al zijn de klachten eerder verdwenen. Als er te vroeg met de kuur gestopt wordt, is de kans groot dat de infectie snel terugkeert. Over het algemeen moet er eenmaal daags een tablet ingenomen worden. Een kuur tegen chlamydia duurt tussen de 7 a 10 dagen. Lees voor meer informatie de bijsluiter.

Zijn er bijwerkingen?

De meest voorkomende bijwerkingen van Doxycycline zijn maag- en darmklachten, zoals misselijkheid en verstopping. Een enkele keer komt overgevoeligheid voor UV-Licht voor. Als je ernstige bijwerkingen ervaart dien je contact op te nemen met je arts.

Doxycycline is zonder recept via de volgende online apotheken te koop en te bestellen:
Verpakking / Dosering Voorschrift Prijs
Doxycycline 100mg 16 caps. Product & Consult € 43.50 Behandeling Bestellen
Doxycycline 100mg 24 caps. Product & Consult € 45.00 Behandeling Bestellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)