Itraconazol

Itraconazol is een schimmeldodend medicijn, ook wel antimicoticum genoemd. Itraconazol is zeer effectief in het bestrijden van schimmelinfecties en wordt voornamelijk gebruikt bij schimmels of gistinfecties van de huid, in en rond de vagina, de nagels en de mond. Maar het kan ook gebuikt worden bij infecties aan inwendige organen. Het middel verzwakt te celwand van de schimmel en daardoor sterven de schimmels of gisten af.

Hoe Itraconazol te gebruiken?

Volg altijd de instructies van de arts. Het voordeel van Itraconazol tegenover andere middelen is, dat het niet nodig is om te smeren. Het is verkrijgbaar als capsules en als een drankje. De dosering per type schimmelinfectie verschilt, lees daarom in de bijsluiter welke dosering nodig is voor een infectie aan de mond, huid of vagina.

Vaginale schimmel infectie na gebruik antibiotica

Een  vaginale schimmel infectie als gevolg van het gebruik van antibiotica, bijvoorbeeld tegen een blaasontsteking kan vervelende gevolgen hebben. De vagina heeft net als de darmen een eigen flora. Van nature komen in de vagina verschillende soorten bacteriën, schimmels en gisten voor. Candida is van nature ook in mindere mate aanwezig in de vagina. Doordat bij gebruik van antibiotica bacteriën worden vermindert, raakt de vaginale flora uit evenwicht, daardoor krijgen schimmels de kans om te vermeerderen. Itraconazol zorgt dat de balans in de vagina weer terug keert.

Zijn er bijwerkingen?

De meest voorkomende bijwerkingen van Itraconazol zijn maag- en darmklachten, zoals misselijkheid, diarree en winderigheid. Tevens kan hoofdpijn optreden. Als je ernstige bijwerkingen ervaart dien je contact op te nemen met je arts.

Itraconazol is zonder recept via de volgende online apotheken te koop en te bestellen:
Verpakking / Dosering Voorschrift Prijs
Gyno-miconazole nitrate vaginal cream 20mg/g Product & Consult € 48.00 Behandeling Bestellen
Itraconazol 100 mg 15 caps. Product & Consult € 71.00 Behandeling Bestellen
Fluconazol 150 mg 1 caps. Product & Consult € 48.00 Behandeling Bestellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)