Melatonine

Lekker slapen en uitgerust wakker worden, voor een groot deel van de Nederlanders klinkt dat als een droom die niet zal uitkomen. Wanneer je slaap tekort komt, zal je dit merken in je dagelijkse bezigheden. Je wordt prikkelbaar en de weerstand gaat zelfs omlaag. Je kunt door simpele slaaprituelen aan te brengen in je avondroutine de slaap bevorderen. Om beter te kunnen slapen kun je ook melatonine gebruiken.

De werking van Melatonine

Melatonine is een hormoon dat wordt aangemaakt door de pijnappelklier. Het hormoon regelt de slaap. Zodra het donker wordt, krijgt de pijnappelklier het sein om melatonine aan te maken. Je gaat gapen en merkt dat je wel zou kunnen slapen. Toch negeren we dit seintje vaak, omdat we nog aan het werk zijn (nachtdienst) of een filmpje zitten te kijken. Soms komt het seintje as heel laat omdat we onszelf blootstellen aan teveel licht van een tablet, laptop en mobiele telefoon. Door het teveel aan licht blijft de aanmaak van melatonine uit, waardoor je dus moeilijker in slaap komt..

Wanneer wordt Melatonine gebruikt

Wanneer je last hebt van slapeloosheid kun je melatonine gebruiken. Er zijn diverse slaapmedicijnen op de markt die verslavend werken, dat is met melatonine niet het geval. Het lichaam zal het herkennen en gebruiken, zonder versuffend of verslavend effect. Dat is wel zo prettig – en veilig. Er zijn ook homeopathische middelen verkrijgbaar die het slapen bevorderen, deze werken op basis van diverse kruiden- en plantenextracten. Deze producten kunnen ook zeker helpen om het slaap-waakritme te bevorderen.

Melatonine bij jetlag en insomnia

Melatonine wordt veel gebruikt als medicijn bij slapeloosheid (insomnia) en bij jetlag. Ook mensen die veel in de nacht werken kunnen baat hebben bij melatonine om het slaap-waakritme te herstellen wanneer er weer gewone dagdiensten worden gedraaid.

Instructies bij het gebruik

Volg altijd de instructie van de arts of apotheker. Over het algemeen is de gebruikelijke dosering Melatonine eenmaal daags, 1 á 2 uur voor het slapen gaan. Neem de tablet na het eten van wat voedsel en slik de pil in zijn geheel in. Gebruik Melatonine niet langer dan 13 weken. Voor het verminderen van jetlag klachten neemt u de tablet in op de dag van aankomst voor het slapen en vervolgens 2 tot 5 dagen na aankomst.

Melatonine online bestellen

Melatonine kan besteld worden via een online apotheek (hierbij is het niet nodig om een recept van de eigen huisarts te hebben). Je vult een vragenlijst in zodat een gespecialiseerde arts jou klachten beoordeeld. Aan de hand van deze ingevulde vragenlijst geeft de arts instructies over de juiste dosering.

Melatonine is zonder recept via de volgende online apotheken te koop en te bestellen:
Verpakking / Dosering Voorschrift Prijs
Circadin (melatonine) 2 mg 30 tabl. Product & Consult € 71.50 Behandeling Bestellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)