Saridon

Saridon

Saridon is een effectieve pijnstiller en bestaat uit 3 belangrijke stoffen: paracetamol, propyfenazon en coffeïne. Het medicijn is vergelijkbaar met andere medicijnen, waaronder Panadol en Sanalgin. Saridon kan ook wel in het rijtje genoemd worden van medicijnen zoals Diclofenac, Paracetamol en Ibuprofen.

De werking van Saridon

De stoffen paracetamol en propufenazon werken koorts verlagend en pijnstillend. Propyfenazon kan daarnaast ook ontstekingsremmend werken. Coffeïne zorgt ervoor dat het pijnstillende effect versterkt wordt en het kan daarnaast meer energie geven. Nadat Saridon is ingenomen duurt het ongeveer een half uurtje voordat het medicijn zijn werking doet.

Wanneer wordt Saridon gebruikt

Saridon kan gebruikt worden tegen verschillende klachten en heeft een pijnstillende werking. Het wordt dan ook veel gebruikt bij griep, hoofdpijn, migraine, spierpijn, gewrichtspijn, kiespijn, menstruatiepijn, bijholteontsteking, verkoudheid en keelpijn. De pijnstillende werking van Saridon houdt ongeveer 5-6 uur aan.

Instructies bij het gebruik

Volg altijd de instructie van de arts of apotheker. Over het algemeen is de gebruikelijke  dosering 1-2 tabletten per keer, met een maximum van 6 tabletten per dag, met een minimale tussenpauze van 4 uur. Neem de tablet in zijn geheel in met water. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen Saridon niet gebruiken.

Eventuele bijwerkingen van Saridon

Wanneer u gebruik maakt van Saridon, dan kunt u te maken krijgen met wat bijwerkingen. U kunt last krijgen van uw darmen, maag, hoofdpijn, duizeligheid en hartkloppingen. Overleg altijd eerst even met een huisarts wanneer u lijdt aan aandoeningen zoals de ziekte van Crohn, een bloedstollingsziekte, hart- en vaatziekten, een leverbeschadiging of een verminderde nierwerking.

Saridon online bestellen

Saridon kan besteld worden via een online apotheek (hierbij is het niet nodig om een recept van de eigen huisarts te hebben). Instructies over de juiste dosering ontvang je bij de bestelling.

Saridon is via de volgende webwinkel te koop en te bestellen:
Verpakking / Dosering Voorschrift Prijs
Saridon 150/250/50 mg 20 tabl. Bestellen € 4.20 Winkelwagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)