Tramadol

Tramadol is een sterke morfine-achtige pijnstiller die tot de matige opioïden wordt gerekend. De werkzame stof Tramadol en is een zogenaamde fase-2 pijnstiller. In tegenstelling tot zwaardere middelen als morfine valt dit geneesmiddel in Nederland niet onder de Opiumwet.

De werking van Tramadol

Tramadol verstoort de pijnsignalen die het lichaam naar de hersenen stuurt. Je ervaart daardoor de  pijn veel minder hevig, en blijft ook veel rustiger. Het medicijn werkt binnen een uur na inname. en de capsules werken tussen de 6 tot 8 uur.

Wanneer wordt Tramadol gebruikt

Tramadol wordt voorgeschreven bij matige tot ernstige pijn, artrose en zenuwpijn wanneer fase-1 pijnstillers (Paracetamol, Ibuprofen of Acetosal) niet voldoende werken. Het middel wordt vaak gecombineerd met paracetamol of een ontstekingsremmer.

Instructies bij het gebruik

Volg altijd de instructie van de arts of apotheker. Over het algemeen is de dosering 1 a 2 capsules per 4 -6 uur, met een maximum van 8 capsules (50mg) per dag. Neem de capsule in zijn geheel in met water. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen Tramadol niet gebruiken.

Tramadol online bestellen

Tramadol kan besteld worden via een online apotheek (hier bij is het niet nodig om een recept van de eigen huisarts te hebben). Je vult een vragenlijst in zodat een gespecialiseerde arts jou klachten beoordeeld. Aan de hand van deze ingevulde vragenlijst geeft de arts instructies over de juiste dosering.

Tramadol is zonder recept via de volgende online apotheken te koop en te bestellen:
Verpakking / Dosering Voorschrift Prijs
Tramadol 50 mg 20 caps. Product & Consult € 61.90 Behandeling Bestellen
Tramadol 50 mg 100 caps. Product & Consult € 80.90 Behandeling Bestellen
Tramadol Retard 100 mg 100 tabl. Product & Consult € 105.70 Behandeling Bestellen
Tramadol Retard 200 mg 20 tabl. Product & Consult € 92.50 Behandeling Bestellen