Tretinoine (Vitamine a Zuur)

isotrex

Tretinoine is een stof die een heilzame werking heeft op het moment dat iemand last heeft van huidaandoeningen als acne, littekens, rimpels of pigmentvlekken. Het wordt in crèmes, lotions en gels verwerkt en is ook verkrijgbaar in vloeibare vorm waar het in dat geval deel uitmaakt van een oplossing. Tretinoine staat ook bekend onder de namen Vitamine A zuur en Acid A Vit.

De werking van Tretinoine

Het gebruik van Tretinoine stimuleert de celdeling van de bovenste huidlaag. De versnelling die daardoor optreedt zorgt ervoor dat oude huidcellen sneller af kunnen schilferen. Daarnaast krijgen puistjes en bultjes minder kans om zich op de huid te ontwikkelen omdat talg beter wordt afgevoerd. Talg zorgt er namelijk voor dat poriën verstopt kunnen raken waardoor een infectie van de acne-bacterie op kunnen lopen waardoor de puistjes en pukkels ontstaan.

Wanneer wordt Tretinoine gebruikt

Een verbeterde celdeling geeft de huid in z’n algemeenheid rust waardoor ook pigmentvlekken minder zichtbaar worden. Dergelijke verkleuringen van de huid – ook wel Rosacea genoemd – kunnen zowel tijdens de zwangerschap als door veroudering van de huid ontstaan. Treinoine is ook toepasbaar bij striae en bij beschadigingen die aan de huid ontstaan na onbeschermde blootstelling aan de zon.

Bij het eerste gebruik van Tretinoine

Wie Tretinoine voor het eerst gaat gebruiken kan te maken krijgen met een tijdelijke verergering van de huidklachten. De eventueel ontstane extra roodheid, jeuk of schilfering van de huid of de toename van de acne is in dat geval echter het signaal dat de helende werking van Tretinoine in gang is gezet. Vanzelfsprekend is het ook bij dit geneesmiddel zaak voor gebruik de bijsluiter goed door te nemen.

Tretinoine online bestellen

Tretinoine kan besteld worden via een online apotheek (hierbij is het niet nodig om een recept van de eigen huisarts te hebben). Je vult een vragenlijst in zodat een gespecialiseerde arts jou klachten beoordeeld. Aan de hand van deze ingevulde vragenlijst geeft de arts instructies over de juiste dosering.

Tretinoine (Vitamine a Zuur) is zonder recept via de volgende online apotheken te koop en te bestellen:
Verpakking / Dosering Voorschrift Prijs
Treclin 0.025% gel 30 g Product & Consult € 94.50 Behandeling Bestellen
Duac Acne Gel Product & Consult € 24.95 Behandeling Bestellen

4 gedachten over “Tretinoine (Vitamine a Zuur)

 1. barbara Leben

  Beste,

  Ik zie op jullie website dat jullie vitamine a zuur 0,05% verkopen, vanaf week 16 weer beschikbaar. mijn vraag: verkopen jullie ook vitamine a zuur 0,02%, oftewel, Tretinoïne Crème 0,02%, de mildere variant.
  ik kom namelijk overal tegen dat het verstandiger is om daar mee te beginnen omdat de huid er aan moet wennen.

  ik hoop spoedig van jullie te horen.

  met vriendelijke groet,
  Barbara Leben

  Reageren
  1. mijnmedicijn.net Bericht auteur

   Beste Barbara, we verkopen wel de Treclin (Treclinac) 0.025% 30 g hierin zit 0,025% vitamine a zuur, en een antibacterieel middel. Het is dus minder sterk en een mildere variant om mee te starten. Ik heb de lijst met te bestellen medicijnen voor je aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)