Xenical (Orlistat)

Xenical bevat de werkzame stof orlistat. Dit is een middel wat ervoor zorgt dat het lichaam minder vet uit voedsel kan opnemen, het is dan ook een vermageringsmiddel. Een alternatief voor Xenical is Sibutramine (Reductil). Ook Sibutramine is een vermageringsmiddel, maar dit middel remt de eetlust en zorgt ervoor dat het lichaam meer energie gebruikt.

Werking van Xenical

Zoals genoemd bevat Xenical de werkzame stof orlistat. Orlistat is een stof die werkzaam is in de darmen. Het zorgt ervoor dat er minder vet in de darmen komt door de opname van vet uit de voeding te verminderen. Via ontlasting komt dit vet weer uit het lichaam. Het gebruik van de stof orlistat kan uiteindelijk resulteren in een gewichtsverlies van 10%. Het gebruik van Xenical kan een aantal bijwerkingen veroorzaken. Zo kunt u verkoudheid, griep of hoofdpijn krijgen en kunnen er maagdarmklachten ontstaan.

Wanneer wordt Xenical gebruikt?

Xenical wordt ingezet in geval van overgewicht. Of er wel of niet sprake is van overgewicht wordt gemeten met BMI (gewicht in kilogram delen door kwadraat van lengte in meter). Wanneer een BMI hoger is dan 25 is er sprake van overgewicht en bij een BMI van hoger dan 30 is er sprake van ernstig overgewicht. De huisarts schrijft Xenical voor wanneer het BMI een bepaalde grens heeft bereikt, bij de apotheek is Xenical in lagere sterkte zonder recept te koop.

Dosering van Xenical

Gebruikelijk is dat er een capsule bij elke maaltijd (ochtend, middag, avond) wordt genomen. Neem Xenical voor of tot 1 uur na de maaltijd in met water. Bij het gebruik van Xenical is het belangrijk op de voeding te letten vermijdt daarom ook tussendoortjes die vet bevatten.

Xenical online bestellen

Xenical kan besteld worden via een online apotheek (hier bij is het niet nodig om een recept van de eigen huisarts te hebben). Je vult een vragenlijst in zodat een gespecialiseerde arts jou situatie en klachten beoordeeld. Aan de hand van deze ingevulde vragenlijst geeft de arts instructies over de juiste dosering.

Xenical (Orlistat) is zonder recept via de volgende online apotheken te koop en te bestellen:
Verpakking / Dosering Voorschrift Prijs
Xenical 120 mg 42 caps. Product & Consult € 100.00 Behandeling Bestellen
Xenical 120 mg 84 caps. Product & Consult € 124.70 Behandeling Bestellen
Xenical 120 mg 168 caps. Product & Consult € 229.00 Behandeling Bestellen
Xenical 120 mg 252 caps. Product & Consult € 315.00 Behandeling Bestellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)