Zapain

Zapain is een pijnstiller met twee werkzame stoffen: paracetamol en codeïne. Beide stoffen hebben een andere werking. Vergelijkende medicijnen zijn Co-Codamol, Ibuprofen en Morfine. Paracetamol wordt vaak gebruikt bij lichte pijnklachten, zoals lichte kiespijn, lichte menstruatiepijn, griep, verkoudheid en hoofdpijn. Ibuprofen is een pijnstiller die gebruikt wordt bij ontstekingen, aangezien Ibuprofen ontstekingsremmend werkt. Hierdoor is het een geschikte pijnstiller bij bijvoorbeeld gewrichtspijn. Ook wordt Ibuprofen gebruikt bij zwellingen en na tandheelkundige ingrepen. Morfine is een zeer krachtige pijnstiller en wordt gebruikt bij ernstige pijnklachten. Zapain is krachtiger dan alleen paracetamol (door de toevoeging van codeïne) en Ibuprofen, maar minder krachtig dan Morfine.

De werking van Zapain

Zapain staat bekend om de krachtige werking. De combinatie van paracetamol en codeïne zorgt ervoor dat Zapain een krachtige pijnstiller is. Zo heeft paracetamol een pijnstillende werking en werkt het bovendien koortsverlagend. Codeïne dempt hoestprikkels en zorgt ervoor dat pijnsignalen geblokkeerd worden. Bovendien zorgt paracetamol ervoor dat de werking van codeïne toeneemt. De combinatie van paracetamol en het krachtigere codeïne zorgt ervoor dat Zapain sterker is dan gewoon paracetamol.

Wanneer wordt Zapain gebruikt

Aangezien codeïne hoestprikkels dempt, is het een geschikt medicijn bij hoesten, griep en verkoudheid. Door de werkzame stof paracetamol kan het medicijn ook gebruikt worden bij koorts. Verder wordt Zapain gebruikt bij milde tot ernstige pijn. De pijnstiller kan worden gebruikt bij het verlichten van pijn na een operatie, matige tot ernstige kiespijn en bij pijnlijke verwondingen. Zapain wordt vooral gebruikt wanneer paracetamol of Ibuprofen alleen niet genoeg pijnverlichting geeft. Daarnaast is Zapain een pijnstiller die gebruikt wordt bij kortdurende pijnklachten.

Instructies bij het gebruik

Volg altijd de instructie van de arts of apotheker. Over het algemeen is de dosering 1 a 2 tabletten per 4 uur, met een maximum van 8 tabletten per dag. Neem de tablet in zijn geheel in met water. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen Zapain niet gebruiken. Bij het gebruik van Zapain kun je last krijgen van obstipatie, sufheid en misselijkheid. Ook kan het een wisselwerking hebben met andere medicijnen. Bewaar het medicijn in de originele verpakking bij kamertemperatuur en buiten het bereik van kinderen. Je kunt het medicijn niet meer gebruiken na het verstrijken van de uiterste houdbaarheidsdatum.

Zapain online bestellen

Zapain kan besteld worden via een online apotheek (hierbij is het niet nodig om een recept van de eigen huisarts te hebben). Je vult een vragenlijst in zodat een gespecialiseerde arts jou klachten beoordeeld. Aan de hand van deze ingevulde vragenlijst geeft de arts instructies over de juiste dosering.

Zapain is helaas op dit moment niet te bestellen, wel kan Codeïne worden besteld

Codeïne is zonder recept via de volgende online apotheken te koop en te bestellen:
Verpakking / Dosering Voorschrift Prijs
Zapain 30/500 mg 100 tabl. Product & Consult € 46.00 Behandeling Bestellen
Codeïne 30 mg Product & Consult € 70.20 Behandeling Bestellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)