Zithromax (Azithromycine)

Zithromax is een bacteriostatisch geneesmiddel. Het remt de groei van bepaalde bacterien, waardoor het bacteriele infecties geneest. Zithromax wordt vooral toegepast bij chlamydia infecties, infectie van ademhalingsorganen, keel en huid.

Chlamydia

Zithromax wordt veel voorgeschreven om een chlamydia infectie te behandelen. Chlamydia is de meest voorkomende seksueel overdraagbare aandoening (soa). Het is een infectie van slijmvliezen met de bacterie chlamydia trachomatis. Alle slijmvliezen kunnen met deze bacterie besmet raken. Zithromax remt de eiwit aanmaak van deze bacterie, waardoor deze niet meer kan groeien. Daarnaast kan Zithromax worden voorgeschreven bij infecties van de longen, luchtpijp, keel en keelamandelen, neusbijholten, middenoor en de huid.

Hoe Zithromax te gebruiken?

Volg altijd de instructies van de arts. Bij een antibiotica kuur is het van belang dat de kuur geheel afgemaakt wordt, ook al zijn de klachten eerder verdwenen. Als er te vroeg met de kuur gestopt wordt, is de kans groot dat de infectie snel terugkeert. Over het algemeen moet er eenmaal daags een tablet ingenomen worden. Lees voor meer informatie de bijsluiter.
Let op: Gebruik Zithromax niet wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Zijn er bijwerkingen?

De meest voorkomende bijwerkingen van Zithromax zijn maag- en darmklachten, zoals misselijkheid en verstopping. Als je ernstige bijwerkingen ervaart dien je contact op te nemen met je arts.

Zithromax (Azithromycine) is zonder recept via de volgende online apotheken te koop en te bestellen:
Verpakking / Dosering Voorschrift Prijs
Zithromax 250 mg 4 caps Product & Consult € 48.00 Behandeling Bestellen
Zithromax 250 mg 5 caps Product & Consult € 58.00 Behandeling Bestellen
Azithromycine 500 mg 2 tabl. Product & Consult € 48.20 Behandeling Bestellen
Azithromycine 500 mg 3 tabl. Product & Consult € 58.20 Behandeling Bestellen

 

Het is altijd nodig om je partner mee te behandelen. Het is echter niet mogelijk om 2 verpakkingen tegelijkertijd te bestellen. Vanwege wettelijke regels dien je onder de naam van je partner (of je partner zelf) een bestelling/aanvraag te doen.