Chlamydia symptomen, behandeling met medicijnen & test

Zowel onder mannen als vrouwen is Chlamydia de meest voorkomende Seksueel Overdraagbare Aandoening (SOA) van Nederland. Slechts 25% van de vrouwen die besmet zijn met Chlamydia ondervindt ook daadwerkelijk klachten. Hierdoor blijft een Chlamydia besmetting onder vrouwen vaak onopgemerkt. Ondanks dat maar een kwart van de vrouwen klachten ondervindt is de ziekte voor hen niet ongevaarlijk. Gevolg van Chlamydia is namelijk dat je daar onvruchtbaar van kan worden. Een Chlamydia behandeling is echter simpel, er zijn verschillende goede medicijnen beschikbaar om deze vervelende SOA snel achter je te laten.

Symptomen van Chlamydia

Over het algemeen hebben vrouwen en mannen met een Chlamydia infectie pijn en of een branderig gevoel bij het plassen. In de ochtend is het mogelijk dat je last hebt van een wit-achtige waterige afscheiding uit de plasbuis of vagina, vergezeld met pijn in de onderbuik of pijn bij het poepen. Bij vrouwen wordt Chlamydia symptomen nog wel eens verward met een blaasontsteking. En is tussentijds bloedverlies mogelijk, terwijl mannen ook last kunnen hebben van hun balzak.

Chlamydia Symptomen bij vrouwen

 • Meer of andere afscheiding dan normaal
 • Pijn of een branderig gevoel bij het plassen of poepen
 • Tussentijdse bloedingen
 • Pijn in de onderbuik of pijn rechtsboven in de buik
 • Pijn tijdens of na het vrijen

Chlamydia Symptomen bij mannen

 • Pijn of een branderig gevoel bij het plassen of poepen
 • Witte, doorzichtige en waterige afscheiding uit de penis
 • Zwelling en pijn in de ballen (testikels)

 Oorzaak van Chlamydia

Chlamydia wordt veroorzaakt door een bacterie die zich nestelt in de slijmvliezen van de plasbuis, de vagina, baarmoedermond of de anus. De infectie verspreid zich in het lichaam van de besmette persoon en wordt overgedragen via geslachtsgemeenschap. Besmetting via orale seks komt nauwelijks voor maar licht contact via de slijmvliezen van de geslachtsorganen is zeer besmettelijk.

Testen & seksuele partners waarschuwen.

Bedpartners van de 6 weken voordat de klachten begonnen moeten worden gewaarschuwd en getest om verdere besmetting te voorkomen. Wanneer je vermoed dat je besmet bent met Chlamydia is met mogelijk om je vanaf 2 weken na besmetting te testen. Pas na die tijd zijn er genoeg bacteriën aanwezig om te kunnen testen. Wanneer vastgesteld dat je Chlamydia hebt zonder dat je klachten hebt gehad dien je alle sekspartners van de afgelopen 6 maanden op de hoogte te brengen. Testen kan via de huisarts of bij de GGD.

Zelftest – thuistest

Sinds enkele jaren zijn er betrouwbare testen op de markt waarmee een Chlamydia besmetting kan worden aangetoond zonder dat het nodig is daarvoor naar de huisarts of GGD te gaan. De Chlamydia test voor vrouwen geeft al een uitslag binnen 15 minuten. En de SOA test voor zowel mannen als vrouwen wordt discreet verstuurd, en dient terug te worden gestuurd, waarna je binnen enkele dagen via internet de uitslag kan belijken.
Meer informatie over de verschillende zelftest: BehandelingSOA.nl | SOA Zelftest

Chlamydia behandeling met medicijnen

De bacterie die Chlamydia veroorzaakt kan worden gedood met verschillende soorten antibiotica. veruit de meest favoriete manier is een chlamydia behandeling met Azitromycine. Een Azitromycine chlamydia behandeling van het merk Zithromax is zeer effectief tegen Chlamydia, een enkele dosering van 1000mg is voldoende om Chlamydia te genezen. Binnen enkele dagen nemen de klachten af en binnen 10 dagen is de SOA verdwenen. Een ander medicijn wat de vaak wordt gebruikt tegen Chlamydia is Doxycycline.

Help ik heb geen recept!

Geen probleem! Ondanks dat Zithromax (azitromycine) in Nederland alleen op recept verkrijgbaar is bij de apotheek met als gevolg dat je naar de huisarts moet, is het mogelijk om via een online apotheek anoniem Zitromax online te bestellen.

Een gedachte over “Chlamydia symptomen, behandeling met medicijnen & test

 1. Natasja Smit

  Bedankt voor het advies. Ik had enige tijd last van een aantal van bovenstaande symptomen, en heb dan ook Zithromax zonder recept van de huisarts besteld om er zo snel mogenlijk vanaf te zijn. Het handige hieraan was dat ik maar 1x het medicijn moest innemen en daarna waren alle klachten verdwenen.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)