Pil slikkende vrouw valt op metroman

Vrouwen die een anticonceptiepil slikken, kiezen voor minder mannelijke mannen dan vrouwen die de pil niet nemen. Dat suggereert nieuw onderzoek gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Psychoneuroendocrinology.
Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen die de pil slikken een grotere voorkeur hebben voor partners met een rond gezicht en smalle kaken. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, willen dus toch niet alle vrouwen een man met een sterke kaaklijn en een mannelijk uiterlijk.

Romantische voorkeur

Vrouwen die de anticonceptiepil slikken, willen namelijk liever een man met een vrouwelijker uiterlijk, een eigenschap die verband houdt met trouw en stabiliteit. De onderzoekers vergeleken de romantische voorkeur van vrouwen tussen de 18 en 24 jaar die aan de pil waren en van vrouwen die geen anticonceptie gebruikten.

De deelnemers kregen bewerkte foto’s te zien van de gezichten van jonge mannen en vrouwen. Deze werden gemanipuleerd en werden de ene keer meer mannelijk gemaakt dan de andere keer. Vervolgens werd ze gevraagd welke ze het meest aantrekkelijk vonden voor zowel een korte of lange termijn relatie.

Voorkeur

De vrouwen werden twee keer getest. Toen ze geen pil slikten en drie maanden nadat sommigen waren gestart met het nemen van de anticonceptiepil. Wanneer ze de pil slikten, bleken ze een duidelijke voorkeur te hebben voor minder mannelijke mannen.
Een eerdere studie heeft al aangetoond dat vrouwen een grotere voorkeur hebben voor een mannelijke man tijdens de vruchtbare fase van hun menstruele cyclus.

Bron: Gezondheidsnet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

(Spamcheck Enabled)