MEDICIJNEN CATEGORIE: Acne & Puistjes

Tretinoine (Vitamine a Zuur)

isotrex

Tretinoine is een stof die een heilzame werking heeft op het moment dat iemand last heeft van huidaandoeningen als acne, littekens, rimpels of pigmentvlekken. Het wordt in crèmes, lotions en gels verwerkt en is ook verkrijgbaar in vloeibare vorm waar het in dat geval deel uitmaakt van een oplossing. Tretinoine staat ook bekend onder de namen Vitamine A zuur en Acid A Vit.

De werking van Tretinoine

Het gebruik van Tretinoine stimuleert de celdeling van de bovenste huidlaag. De versnelling die daardoor optreedt zorgt ervoor dat oude huidcellen sneller af kunnen schilferen. Daarnaast krijgen puistjes en bultjes minder kans om zich op de huid te ontwikkelen omdat talg beter wordt afgevoerd. Talg zorgt er namelijk voor dat poriën verstopt kunnen raken waardoor een infectie van de acne-bacterie op kunnen lopen waardoor de puistjes en pukkels ontstaan.

Wanneer wordt Tretinoine gebruikt

Een verbeterde celdeling geeft de huid in z’n algemeenheid rust waardoor ook pigmentvlekken minder zichtbaar worden. Dergelijke verkleuringen van de huid – ook wel Rosacea genoemd – kunnen zowel tijdens de zwangerschap als door veroudering van de huid ontstaan. Treinoine is ook toepasbaar bij striae en bij beschadigingen die aan de huid ontstaan na onbeschermde blootstelling aan de zon.

Bij het eerste gebruik van Tretinoine

Wie Tretinoine voor het eerst gaat gebruiken kan te maken krijgen met een tijdelijke verergering van de huidklachten. De eventueel ontstane extra roodheid, jeuk of schilfering van de huid of de toename van de acne is in dat geval echter het signaal dat de helende werking van Tretinoine in gang is gezet. Vanzelfsprekend is het ook bij dit geneesmiddel zaak voor gebruik de bijsluiter goed door te nemen.

Tretinoine online bestellen

Tretinoine kan besteld worden via een online apotheek (hierbij is het niet nodig om een recept van de eigen huisarts te hebben). Je vult een vragenlijst in zodat een gespecialiseerde arts jou klachten beoordeeld. Aan de hand van deze ingevulde vragenlijst geeft de arts instructies over de juiste dosering.

Tretinoine (Vitamine a Zuur) is zonder recept via de volgende online apotheken te koop en te bestellen:
Verpakking / Dosering Voorschrift Prijs
Treclin 0.025% gel 30 g Product & Consult € 94.50 Behandeling Bestellen
Duac Acne Gel Product & Consult € 24.95 Behandeling Bestellen

Diane 35

Diane 35 wordt voorgeschreven als anticonceptiepil, maar voornamelijk bij hevige acne of buitensporige haargroei. De werkzame stoffen in Diane 35 zijn 35microgram ethinylestradiol en 2mg cyproteronacetaat. Cyproteronacetaat lijkt op het vrouwelijke geslachtshormoon progesteron en dit gaat de werking tegen van het mannelijke geslachtshormoon (anti androgeen). Wanneer je gevoelig bent voor het manlijke hormoon kun je dit merken aan acne, een vette huid, haargroei op de borst, bovenbenen, bovenlip, kin en wangen. Merknamen waaronder Diane-35 bekend is; Claudia-35, Minerva, Elisa-35.

Werking van Diane-35

Anticonceptie: Diane 35 remt de eisprong en voorkomt dat een eicel vrijkomt tijdens de cyclus. Diane-35 maakt de baarmoederhals moeilijker doordringbaar voor de manlijke zaadcellen en de baarmoeder minder comfortabel voor het innestelen van de eicel. Wanneer vrouwen teveel bijwerkingen ervaren van andere anticonceptiepillen wordt Diane 35 voorgeschreven.

Acne: Door hormoonveranderingen ontstaan er puistjes en mee-eters in het gezicht en op de schouders, borst of rug. Doordat de poriën verstopt raken ontstaan er mee-eters, wanneer de poriën geïnfecteerd worden door de acnebacterie ontstaan er puistjes. Diane 35 voorkomt de overmatige talkproductie, waardoor acne wordt tegengegaan.

Overmatige haargroei: Door de antiandrogene werking is Diane 35 zeer effectief tegen overmatige haargroei op manlijke plaatsen.

De werking begint bij het nemen van de eerste tablet. Binnen enkele maanden merk je dat de vette huid afneemt, haargroei afneemt en de acne verdwijnt.  Lees verder