MEDICIJNEN CATEGORIE: Anticonceptie / De pil

Cyclotest 2 Plus – Cyclusmonitor

Cyclotest 2 Plus

In tegenstelling tot veel hormonale anticonceptiemiddelen is de Cyclotest 2 Plus een geheel natuurlijke manier van anticonceptie. Het behouden van de natuurlijke cyclus is zeer gunstig voor vrouwen die overgevoelig zijn voor hormonale anticonceptiemiddelen of hun cyclus liever niet manipuleren. De hormonale anticonceptiepil en de prikpil leggen de maandelijkse cyclus stil zodat de vrouw geen ovulatie en menstruatie krijgt. De hormonale spiraal en koperspiraal verhinderen de opbouw van baarmoederslijmvlies, zodat een bevruchte eicel zich niet kan innestelen.

Werking van de Cyclotest 2 Plus Cyclusmonitor

Als alternatief op hormonale anticonceptie is er de Cyclotest 2 Plus, een handig apparaat waarbij de basale lichaamstemperatuur elke dag op hetzelfde moment gemeten wordt. Zo wordt er vastgesteld wanneer de LH-piek is, die het moment van de ovulatie bepaald. Er kan vervolgens gekozen worden voor beschermde of onbeschermde geslachtsgemeenschap. Lees verder

Diane 35

Diane 35 wordt voorgeschreven als anticonceptiepil, maar voornamelijk bij hevige acne of buitensporige haargroei. De werkzame stoffen in Diane 35 zijn 35microgram ethinylestradiol en 2mg cyproteronacetaat. Cyproteronacetaat lijkt op het vrouwelijke geslachtshormoon progesteron en dit gaat de werking tegen van het mannelijke geslachtshormoon (anti androgeen). Wanneer je gevoelig bent voor het manlijke hormoon kun je dit merken aan acne, een vette huid, haargroei op de borst, bovenbenen, bovenlip, kin en wangen. Merknamen waaronder Diane-35 bekend is; Claudia-35, Minerva, Elisa-35.

Werking van Diane-35

Anticonceptie: Diane 35 remt de eisprong en voorkomt dat een eicel vrijkomt tijdens de cyclus. Diane-35 maakt de baarmoederhals moeilijker doordringbaar voor de manlijke zaadcellen en de baarmoeder minder comfortabel voor het innestelen van de eicel. Wanneer vrouwen teveel bijwerkingen ervaren van andere anticonceptiepillen wordt Diane 35 voorgeschreven.

Acne: Door hormoonveranderingen ontstaan er puistjes en mee-eters in het gezicht en op de schouders, borst of rug. Doordat de poriën verstopt raken ontstaan er mee-eters, wanneer de poriën geïnfecteerd worden door de acnebacterie ontstaan er puistjes. Diane 35 voorkomt de overmatige talkproductie, waardoor acne wordt tegengegaan.

Overmatige haargroei: Door de antiandrogene werking is Diane 35 zeer effectief tegen overmatige haargroei op manlijke plaatsen.

De werking begint bij het nemen van de eerste tablet. Binnen enkele maanden merk je dat de vette huid afneemt, haargroei afneemt en de acne verdwijnt.  Lees verder